Op zoek naar jouw droombaan?

Prinsjesdag 2017

Afgelopen dinsdag presenteerde het kabinet haar plannen voor het komende jaar. Plannen die gevolgen hebben voor werkgevers en werknemers. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • AOW-leeftijd naar 66 jaar
  Per 1 januari 2018 stijgt de AOW-leeftijd naar 66 jaar. Daarna volgt er jaarlijks een verhoging tot 67 jaar en 3 maanden in 2022.
 • Minimumjeugdloon omhoog
  Het wettelijke minimum jeugdloon wordt verhoogd. Sinds 1 juli 2017 hebben werknemers vanaf 22 jaar al recht op het volledige wettelijke minimumloon. En ook voor werknemers tussen de 18 en 21 jaar ging het loon omhoog. 
   
 •  Volgend jaar worden er vier loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers ingevoerd.
  Dit zijn tegemoetkomingen wanneer een werkgever een oudere of arbeidsgehandicapte werknemer in diens te neemt. Daarnaast kunnen werkgevers een tegemoetkoming krijgen voor jongeren van 18 tot 21 jaar. Deze jeugd-LIV compenseert zo de verhoging van het minimumjeugdloon.

Bij Koers Oost Personeelsdiensten zijn wij uiteraard altijd op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en de te verwachten ontwikkelingen hierin. Een prettig gegeven voor opdrachtgevers én uitzendkrachten.  

Bron: ABU